Zoeken

2e Ros Beiaard Badminton Cup wordt toptornooi

Dit weekend organiseert Badmintonclub Oudegem haar 2e de Ros Beiaard Badminton Cup. Deze gaat door in het sportcomplex van Sint Gillis, Dendermonde. Op zaterdag worden de voorrondes afgewerkt. Op zondag een deel van de kwartfinales, de halve finales en de finales.

Hun tweede tornooi belooft alvast een toptornooi te worden. Dit jaar zijn er 380 deelnemers. “Dit zijn er 30 meer dan de eerste editie!”, vertelt Cedric Cooreman van BC Oudegem. “Dit grote aantal deelnemers zorgt voor 539 wedstrijden. Hierdoor horen we bij de grootste tornooien van België, als we al niet het grootste zijn!”Niet enkel het aantal deelnemers spreekt tot de verbeelding, ook de kwaliteit blijkt aanwezig. “We kunnen rekenen op de Belgische en Nederlandse top en de Engelse subtop”, gaat Cooreman verder. “Zo is er  Nathalie Descamps (nr. 1 in België in enkel en gemengd, nr. 2 in dubbel; nr. 86 op de wereldranking in enkel), Wouter Claes (nr. 1 in dubbel en gemengd in België, nr. 38 in dubbel en nr. 34 in gemengd op de wereldranking), Rachel van Cutsen (nr. 3 in enkel in Nederland, nr. 54 in enkel op de wereldranking) en Jurgen Wouters (nr. 5 in dubbel in Nederland, nr. 31 in dubbel op de wereldranking).”

Op het tornooi is het ongetwijfeld ook uitlijken naar  enkele Dendermondse spelers, die top zijn in België. “Sofie Robbrecht (ex-Belgisch kampioene dames dubbel) en Mathijs Dierickx (Belgisch kampioen -19jaar in enkel en dubbel) kunnen voor de verrassing zorgen.”

Liefhebbers zijn een heel weekend welkom in het sportcomplex van Sint-Gillis-Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie