Zoeken

Jeugdhuis Move stopt op huidige locatie

jeugdhuismovestoptophuidige.jpg

Oudegem – De toekomst van jeugdhuis Move in Oudegem hing vorige maand nog aan een zijden draadje. Het was voorzitter Jan Rossel (foto) die aan de alarmbel trok. Resultaat: een crisisvergadering én een reddingsplan.

“Onze werking stond het voorbije half jaar op een laag pitje. Het was alsof de fut was verdwenen. Er kwamen minder bezoekers over de vloer waardoor we minder inkomsten kregen en we ook financieel in de problemen kwamen”, vertelt voorzitter Jan Rossel. “Ons jeugdhuis moet bovendien in 2010 verplicht verhuizen wat eveneens een domper op het enthousiasme zette. We stelden daarom openlijk de vraag: is het nodig dat het jeugdhuis blijft bestaan.” Op de crisisvergadering die in februari door het jeugdhuisbestuur werd georganiseerd, kwamen enorm veel respons. Het belangrijkste resultaat is dat het stadsbestuur samen met het jeugdhuis op zoek gaat naar een alternatieve locatie en dat een achttal jonge mensen zich hebben aangemeld om in het bestuur te zetelen.

Het plan is om in september het nieuwe jeugdhuis te openen met een reeks activiteiten. Move viert trouwens net dit jaar zijn veertigjarig bestaan! Er wordt ook al op zaterdag 25 april gefeest. “Op 25 april organiseren we een benefietfuif in ons jeugdhuis”, zegt Jan Rossel. “Het is onze allerlaatste activiteit op onze huidige locatie. We sluiten het jeugdhuis om geen onnodige kosten nog te maken. We willen ook voldoende tijd nemen om de verhuis voor te bereiden.”

In september neemt voorzitter Jan Rossel afscheid van jeugdhuis Move. Na vijf jaar voorzitterschap vindt hij het belangrijk om de fakkel te kunnen doorgeven aan een volgende generatie jeugdhuisbezoekers.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie