Zoek

Scouts verkoopt ijsjes voor goed doel

Dendermonde – De scoutsgroep Sint Paulus Baden Powell telt 540 actieve leden die wekelijks samenkomen om het spel van scouting te spelen. Op zaterdag 25 april om 13 uur organiseert de vereniging een groot massaspel.

“Naar jaarlijkse gewoonte houden wij met onze groep een massaspel, wat betekent dat wij voor één dag met al onze leden, van kleine kapoen tot volwassenen leider, samen spelen”, laat Sanne Jassogne weten.

“Het jaarthema van Scouts en Gidsen Vlaanderen is dit jaar Bureluren, wat betekent dat wij onze buurt beter willen leren kennen. Samen gaan wij met plezier op zoek naar wat leeft bij onze buren. Vandaar leek het ons een leuk idee om eens een zaterdagnamiddag kennis te maken met mensen uit de buurt waar we niet makkelijk mee in contact komen, zoals personen uit rusthuizen, het kinderhuis, …”

Sint Paulus Baden Powell zet zich die dag ook in voor het goede doel. Sanne: “De hele dag door staat ons comité met overheerlijke ijsjes klaar. Die verkopen wij ten voordele van een goed doel uit de buurt, namelijk CAW regio Dendermonde. CAW Regio Dendermonde wil in haar werkingsgebied een laagdrempelige eerstelijnsdienst uitbouwen waar iedereen terecht kan voor advies, informatie en hulpverlening.”

“Het is de bedoeling dat niet alleen de scouts van deze ijsjes komen smullen, maar we willen iedereen uitnodigen. Alle inwoners van Dendermonde zijn welkom op de Grote Markt. De prijs voor een ijsje bedraagt 1 euro”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie