Zoek

Werken kruispunt Vlassenhout-N41 starten op 20 april

Dendermonde – Om het gevaarlijk kruispunt Vlassenhout-N41 weg te werken zijn ingrijpende werkzaamheden nodig. De werken staten op maandag 20 april en zullen vermoedelijk tot juli duren.

“Ter hoogte van het kruispunt Vlassenhout met de N41 worden bijkomende afslagstroken aangelegd om een vlottere doorstroming te bekomen. Ook worden op deze plaats veiliger fietspaden aangelegd. De verkeerslichten worden aangepast zodat elke richting afzonderlijk groen licht krijgt en mogelijke conflicten vermeden worden”, aldus de persmededeling van het stadsbestuur. “Om de hinder voor omwonenden, het doorgaand verkeer en voor het bedrijventerrein Hoogveld zoveel mogelijk te beperken worden gelijktijdig ook plaatselijke herstellingen uitgevoerd op de N41, richting Lebbeke.” Men verwacht dat de werken omstreeks het bouwverlof deze zomer zullen klaar zijn.

Wegomlegging

Vlassenhout wordt ter hoogte van het kruispunt volledig onderbroken. Dit zowel vanuit de richting Sint-Gillis als vanuit de richting van het bedrijventerrein Hoogveld. Het is de bedoeling om het doorgaand verkeer vanuit Sint-Niklaas richting Lebbeke steeds te garanderen. Dit gebeurt op één rijvak. Het verkeer vanuit Lebbeke naar Sint-Niklaas wordt omgeleid via de Heirbaan, Sint Gillislaan, Leopold II laan en Mechelsesteenweg en dit gedurende de hele periode. Omdat voor deze wegomlegging gekozen wordt, kan volgens het stadsbestuur de uitvoeringstermijn van beide projecten gehalveerd worden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie