Grijp elke kans die je krijgt

Sint-Gillis – Fleur Brusselmans uit Sint-Gillis maakt naam in de Vlaamse musicalwereld. Ze is op dit moment te zien in de musical “Annie”. En als het een beetje meezit, betekent ook het televisieprogramma ‘Op Zoek Naar Maria’ een springplank voor onze stadsgenoot.

Fleur Brusselmans kennen we als deelnemer aan het VTM-televisieprogramma “Op zoek naar Maria”. Bij het verschijnen van dit nummer is het mogelijk dat ze er in de wedstrijd niet meer bij is. Al hopen we uiteraard van wel! Fleur is niet aan haar muzikaal proefstuk toe. Zo speelde ze al in de musicals “Pipi Langkous”, “Mamma Mia!”, “Kuifje” en “Grease”. Nu staat ze op de planken met de musical “Annie”. Op televisie werd de 25-jarige Dendermondse bekend door haar rol als Emma in de Ketnetserie “Spring”.

Fleur, hoe gaat het met je?
Fleur: “Goed, ik heb de eerste liveshow van ‘Op zoek naar Maria’ overleefd. Nu is het wel héél druk, door de combinatie met “Annie”. De deelname aan ‘Op zoek naar Maria’ brengt de nodige stress met zich mee.”

Waar ben je op dit moment in het dagelijkse leven zoal mee bezig?
Fleur: “Ik moet dagelijks bij VTM zijn om te repeteren en de choreografieën aan te leren voor de liveshow. Voor de rest heb ik niet veel tijd om met andere dingen bezig te zijn. In minder drukke perioden geef ik ook les aan het Dansateljee in Dendermonde.”

Hou je er hobby’s op na? En welke?
Fleur: “Ik doe aan yoga, maar door het tijdsgebrek ben ik nu aangewezen op mezelf en doe ik thuis een beetje aan yoga. Ik speel graag gezelschapspelletjes, zoals Carçaconne. Zingen, gitaar, saxofoon en dansen waren mijn hobby’s, nu is dat mijn beroep.”

Hoe kwam je in de musicalwereld terecht?
Fleur: “Ik heb altijd muziekschool gedaan in mijn jeugd. Ook dans en schooltoneel behoorden tot mijn bezigheden. Mijn studiekeuze was dus evident. Ik heb even getwijfeld om enkel voor de acteeropleiding te gaan, maar door de brede vorm van de musicalopleiding heb ik daar voor gekozen. Dit doe ik uiteindelijk het liefst. Na m’n studies heb ik audities gedaan en kwam het werk binnenstromen. Ik heb echter nog nooit auditie gedaan voor een hoofdrol, dus ik ben wel blij dat ik dit voor ‘Maria’ nu wel kan doen. Toen ik hoorde dat de wedstrijd er kwam, was het duidelijk dat dit iets voor mij zou zijn. Ik ga er dan ook echt voor. Ik heb even getwijfeld omdat het voor televisie was. Ik doe iedere week hard m’n best om een ronde verder te geraken. Dendermonde moet wel massaal sms’en.”

Wat herinner je je uit je kinder- en jeugdjaren?
Fleur: “De bijenkorf in Sint-Gillis, een hele toffe school waar ik in mijn kindertijd school liep. Mijn beste vriendin uit de kleuterschool is nog altijd mijn beste vriendin. Daarna het Atheneum, het schooltoneel van het Atheneum en het uitgaan in de Zenith.”

Wat zijn je ambities?
Fleur: “Ik vind mezelf een ‘Maria’, anders zou ik niet meedoen, maar ook de anderen zijn heel goed. Het hangt vooral van de kijkers af. Ik kan enkel héél hard mijn best doen, maar de kijker beslist. Het zal nog spannend worden.”

Herken je jezelf in de rollen die je speelt?
Fleur: “Neen, nu in “Annie” speel ik het domme blondje. Het is een komische rol en die speel ik het liefst. Zelf ben ik niet blond, en ook niet dom. Hoewel ik wel al tijdens mijn eerste musicalvoorstelling iets gênants heb meegemaakt. In “Mamma Mia” moest ik glaasjes opbrengen en die zijn toen omgevallen. Een echte flater, echt gênant.”

Kom je nog vaak in Dendermonde? Wat is je favoriete plek?
Fleur: “Heel vaak, zeker één keer in de week bezoek ik mijn familie. Als er iets te doen is op het Atheneum, dan zak ik ook zeker af naar Dendermonde. Of af en toe eens iets gaan eten op de Grote Markt. De Forten zijn een mooi plekje. Ik herinner me nog dat we daar moesten gaan lopen.”

Wat zijn je toekomstplannen? Wat zou je echt nog graag doen in je leven?
Fleur: Ik zou graag Maria zijn (lacht). Als ik aan het werk zou kunnen blijven in de musical- of acteerwereld zal ik blij zijn. Ik zou graag een mix worden van Ann Van Den Broeck en Veerle Baetens. Zij zijn mijn voorbeelden, maar ik wil van beiden een beetje: film en musical combineren dus. Daarnaast zou graag de wereld nog verder verkennen. Een wereldreis maken, maar dan in stukjes.”

Welke boodschap wil je tenslotte aan onze lezers meegeven?
Fleur: “Grijp elke kans die je krijgt. Zing, vecht, huil, flirt, lach, werk en bewonder! Mijn motto is: reach for the moon if you don’t make it at least you’ll end up between the stars”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie