Het weekend van de jeugdbewegingen

Dendermonde – Het lijkt wel of dit weekend, 25 en 26 april, hét jeugbewegingsweekend is in Dendermonde. Met massaspelen, feestweekends, fuiven en verjaardagsontbijten is het weekend goed gevuld voor de Dendermondse jeugd en al wie hen een warm hart toedraagt.

De scoutsgroep Sint-Paulus Baden-Powell Dendermonde, wekelijks goed voor 540 spelende jongeren, organiseert zaterdag een massaspel voor alle leden samen, van kleine kapoen tot volwassenen leider. Met als jaarthema ‘Bureluren’ gaan de scouts en gidsen op zoek naar de buren die ze minder goed kennen: personen uit rusthuizen, het kinderhuis… Ook de niet-scouts worden verwend: een hele dag verkoopt de scoutsleiding overheerlijke ijsjes ten voordele van CAW regio Dendermonde. De prijs voor een ijsje bedraagt €1.

Ook de KSJ van Dendermonde organiseert dit weekend een groot spel, zondag om half twee aan de terreinen achter de kerk in Dendermonde.KSA Sint-Arnout houdt het op zaterdagavond op een Bier-op-een-rij-fuif op hun terreinen in de Torrestraat in Sint-Gillis.

75 jaar ChiroDe grootste feestvarkens dit weekend, dat zijn ongetwijfeld de jongens en meisjes van de chiro. Omdat de chiro 75 jaar bestaat, hebben ze heel Vlaanderen, en dus ook Dendermonde, volgehangen met ballonnetjes. Chiro Don Bosco en Chiro Sagevo uit Grembergen, Chiro Kreale uit Sint-Gillis, Chiro Ommekaar uit Vlassenbroek en Chiro Kadee en Chiro Ejo uit Appels doen bovendien ook mee aan de Olé Pistole-actie. Ze serveren aan de mensen uit de buurt een evenwichtig ontbijt om iedereen te laten meegenieten van hun feestelijke verjaardag. Smakelijk!

Meer informatie over alle Dendermondse jeugdbewegingen vind je op onze speciale jeugdbeweging-pagina.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

2 reacties

Geef een reactie