Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Marieke Van den Eynde en Els Van Thuyne, Niños de la Luna

“We doen wat we kunnen”

Toen Joeri De Munck een paar jaar geleden de armoede zag in Peru, vond hij dat er wat moest gebeuren. Onder andere Marieke Van den Eynde en Els Van Thuyne waren er als de kippen bij om hun schouders mee onder de vzw Niños de la Luna te zetten. Nog steeds zetten ze zich met hart en ziel in om de maankinderen een betere toekomst te geven.

Ninos de la LunaEls en Marieke zijn twee van de acht vaste krachten achter Niños de la Luna, een educatief project in Peru. Ze organiseren mee de jaarlijkse quiz en zetten hun schouders onder de spaghettimiddag. Ze gaan ook spreken in scholen over het project. “De kinderen hier weten wel dat er nog armoede is in de wereld, maar begrijpen niet precies wat dat betekent”, zegt Marieke, die toegeeft dat dat in het begin niet makkelijk was om voor de klas te staan.

“We doen wat we kunnen”, vult Els aan. “Het is niet altijd gemakkelijk, omdat ieder ook zijn eigen gezin heeft.” Naast de mensen die de kern van Niños de la Luna uitmaken, zijn er ook zo’n dertigtal losse medewerkers die de handen uit de mouwen steken als dat nodig is. “Zonder hen zou het niet gaan.”

Lange termijn
Niños de la Luna is een heel directe vorm van hulp. Els legt uit dat ze projecten ondersteunen die in Peru ontstaan zijn. “De mensen van Cusco leggen ons zélf uit wat de noden zijn, en wij doen dan wat we kunnen om hen te helpen.” Omdat iedereen binnen de vzw helemaal gratis werkt, blijft er nergens geld plakken: álles gaat naar de projecten.

Waarom deze dames zich blijven inzetten voor de ‘maankinderen’, is voor hen zo klaar als een klontje. “Hulp in zulke landen moet via langetermijnprojecten”, zegt Els. “Je kan niet één keer iets doen, je kan niet iemand een studiebeurs voor één jaar geven en dan niets meer.

Alle info op www.ninosdelaluna.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie