Zoeken

Nieuwe gammacamera in AZ Sint-Blasius

Dendermonde – Vandaag, vrijdag 24 april, namen de specialisten op de dienst nucleaire geneeskunde in het AZ Sint-Blasius een nieuwe gammacamera in gebruik. De hoogtechnologische camera is net als de vorige uitgerust met twee ‘koppen’ en werkt volgens dezelfde principes. Toch zijn er enkele opmerkelijke verbeteringen. De koppen van het nieuwe toestel kunnen zich in meer richtingen draaien en dichter bij de patiënt komen, zodat beelden uit meerdere hoeken mogelijk zijn. Daarnaast kunnen de patiënten nu ook rechtop zittend onderzocht worden. Door de verbeterde software verloopt het onderzoek niet alleen sneller, er komen ook meer details in beeld.

Omdat het nieuwe toestel toelaat de resultaten van een eventueel aanvullend CT-onderzoek bovenop de beeldresultaten van de gammacamera te plakken, heeft de behandelende geneesheer méér informatie dan voorheen. Daardoor zullen bij onderzoeken van het hart de diagnoses nauwkeuriger zijn.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie