Zoek

Dansateljee kiest voor verandering

dansateljee.jpg
Caroline Desomer danst zelf al sinds ze vier jaar oud was. Ze leidt nu dansschool Dansateljee.

Sint-Gillis – Dansschool Dansateljee heeft sinds september vorig jaar een nieuwe voorzitter. Oprichter en voorzitter Roger De Proft gaf na zeventien jaar de fakkel door aan Caroline Desomer. Samen met haar werden ook een aantal nieuwe bestuursleden aangetrokken. Het eerste wapenfeit van het vernieuwde bestuur is het dansspektakel “Changes” op 23 en 24 mei in het sportcomplex in Sint-Gillis.

Dansateljee bestaat 17 jaar en telt ongeveer 230 dansende leden. De vereniging danst op twee locaties: het nieuwe sportcomplex en het Hielcenter in Sint-Gillis. Er zijn ook twee selectiegroepen die regelmatig optreden. “We zullen onder meer te zien zijn tijdens het Bloemencorso in Sint-Gillis en Blankenberge”, vertelt Caroline Desomer die zelf reeds 4 jaar verbonden is aan Dansateljee. Op dit moment zijn geen tournees gepland, maar Caroline Desomer sluit zeker niet uit dat in de toekomst een avondvullende voorstelling wordt uitgewerkt.

“Onze dansschool heeft voor alle leeftijden een aanbod”, vertelt Caroline Desomer. “We bieden funk & jazz, jazzdance, ballet, tapdansen en musical. Wat we niet aanbieden zijn koppeldansen, maar daar willen we in de toekomst met het inrichten van dansstage misschien verandering in brengen. Als tijdens zo’n stage een bepaalde dansstijl in de smaak valt van onze leden zouden we kunnen overwegen deze in onze opleidingen op te nemen”. Het tapdansen en de opleiding musical zijn uniek in de streek.

Op zaterdag 23 mei en zondag 24 mei vindt het tweejaarlijks dansspektakel van Dansateljee plaats. De voorstelling werd “Changes” gedoopt. “Aan Changes nemen 200 dansers deel”, licht Caroline toe. “De rode draad doorheen de voorstelling is de tijd. We gebruiken symbolisch een grote klok en elk uur komt een andere groep leerlingen op het podium. Eigenlijk staat die klok ook voor de veranderingen binnen Dansateljee.”

In september vorig jaar volgde Caroline Desomer oprichter en bezieler Roger De Proft op als voorzitter van Dansateljee. “We zitten in een overgangsperiode nu”, zegt Caroline. “Vanaf september start een nieuw seizoen, met een nieuw bestuur. We hebben zelfs een nieuw logo gemaakt. Het wordt zeker niet gemakkelijk omdat we uitsluitend met vrijwilligers werken, maar het enthousiasme is bijzonder groot”.

“Changes” vindt plaats op zaterdag 23 mei om 20 uur en zondag 24 mei om 15 uur in het sportcomplex in Sint-Gillis. De toegang bedraagt 12 euro. De toeschouwers krijgen liefst 26 dansnummers en fantastische apotheose met 200 dansers te zien.

Meer informatie: www.dansatlejee.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie