Zoeken

Belangrijke stap in ontsluiting VPK

Oudegem – Op de gemeenteraad van 22 april keurden de raadsleden unaniem en zonder de minste discussie de projectnota over de ontsluiting van het VPK goed. Die bevat de definitieve keuze voor het oplossingsscenario voor dit project. Het goedgekeurde project bevat de verbreding en de heraanleg van de rijweg tussen VPK en de spoorlijn inclusief de heraanleg van de Hoogtestraat, de aanleg van een nieuwe weg tussen VPK en de Dender met wachtstroken voor de toekomende vrachtwagens, en de aanleg van een bijkomende afslagstrook in de Oudegemsebaan. Die zal aansluiting geven op de Hoogtestraat via een nieuwe aansluitingsweg over de bestaande parking van het bedrijf zodat er geen wachtrij ontstaat op de spoorwegbedding als het verkeer, komende uit Dendermonde, wenst af te slaan in de richting van het bedrijf VPK. Het fietsverkeer tussen Oudegem en Sint-Gillis wordt geleid via de Oude Heirbaan en een nieuw dubbelrichtingfietspad naast de spoorweg,op eigendom van Infrabel.

De ontsluiting van het VPK, een van de belangrijkste bedrijven van Dendermonde, staat al jaren op het verlanglijstje van de stad. De woonomgeving waarin het bedrijf ligt, krijgt met steeds meer hinder van het vrachtverkeer van en naar de fabriek te maken. Om het probleem op te lossen, gingen de stad en het VPK op zoek naar een toelage van het Vlaams Gewest in het kader van het mobiliteitsbeleid in Vlaanderen. Daarvoor moet een vrij zware procedure gevolgd worden, met een een startnota (goedgekeurd in 2007), de projectnota die nu is goedgekeurd, en uiteindelijk een aanbestedingsdossier.

Het totale project wordt geschat op zo’n 3.940.000 euro, waarbij het Vlaamse Gewest zo’n 1.580.000 euro kan bijdragen en het VPK instaat voor circa 550.000 euro. De rest is voor rekening van de stad.

Een kaartje van de omgeving van VPK vind je hieronder.

 


Grotere kaart weergeven

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie