DRC door het oog van de naald

Sint-Gillis – De Dendermondse Rugbyclub is door het oog van de naald gekropen. Wekenlang leefde de club in onzekerheid: blijven we wel of niet in eerste divisie? Al was het seizoen voor de Dendermondse ploeg al een tijd gedaan, het was bang afwachten wat de resultaten gingen zijn van concurrent Coq Mosan. Deze ploeg had immers nog drie inhaalwedstrijden tegoed. Wonnen de Walen er daar één van, dan bleven zij, en niet Dendermonde, in de eerste divisie. Nadat Coq Mosan al eerder verloor tegen Bosvoorde en Asub, was het afgelopen zondag erop of eronder. Coq verloor de laatste wedstrijd tegen ROC Ottignies met 10-3. Dendermonde blijft dus volgend seizoen in eerste nationale actief.

Wie de Dendermondse dames en heren -allebei dus eersteklasseploegen- in actie wil zien, kan op 30 en 31 mei terecht op het Flanders Open Rugby-tornooi op de terreinen ronde de sporthal van Sint-Gillis. Het tornooi is het grootste Europese tornooi in zijn soort. Toegang gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie