Zoek

Oudegem strandt op één punt van behoud

Oudegem – Volleybalclub Oudegem heeft zich niet kunnen verzekeren van het behoud in de ereklasse van het damesvolleybal. Na één jaartje proeven van volleybal op het allerhoogste niveau, moet de ploeg volgend seizoen weer een reeks lager aan de bak.

De dames uit Oudegem kwamen in de play-downs uiteindelijk slechts één punt tekort om nog een barragewedstrijd af te dwingen. Na de 3-2 nederlaag op 1 mei tegen Zandhoven, kon Oudegem vandaag met opgegeven hoofd de competitie afsluiten. Het klopte Yvoir met 3-0 (25-18/25-22/25-23).Voorzitster Gerdi De Kimpe zag net als vele andere neutrale waarnemers dat er in deze competitie wel heel veel vreemde dingen gebeurd zijn. “Als nieuwkomer merk je gewoon dat de arbitrage vaak de kans kiest van de grotere ploegen. Vier vreemde beslissingen in de play-downwedstijd tegen Tongeren hebben er voor gezorgd dat we daar dat punt verloren hebben.”

Toch blijft de voorzitster ambitieus voor volgend seizoen. “We gaan in eerste nationale gewoon opnieuw voor die titel. Net als vorig jaar willen we dan die dubbele titel. Onze B-ploeg werd dit jaar derde in hun debuutseizoen in eerste provinciale. Van hen verwachten we volgend seizoen nog beter, zodat we binnen een jaar terug aan het feesten kunnen. Ons A-team blijft op twee speelsters na samen, we halen nog een beetje versterking bij op de pass, zodat we het seizoen zonder problemen kunnen doorkomen.”

De laatste wedstrijd eindigde met een lach en een traan, maar Oudegem mag zeker fier zijn op haar eerste seizoen in ereklasse. We hopen dan ook samen met hen, dat ze na een jaartje, kunnen terugkeren op het hoogste niveau!

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie