Zoeken

Oudegem zoekt nieuw petatje

Oudegem – Op zondag 31 mei vindt in de Echoschool de dertiende Petatjesverkiezing plaats. Aan deze verkiezing kunnen alle Oudegemse kinderen tussen 6 en 12 jaar deelnemen. De deelnemers krijgen een reeks vragen en proeven voorgeschoteld met als onderwerp Oudegem, het Haagems dialect, de folklore en de geschiedenis. Centraal staat zoals steeds het boek van Jef Scheirs, “De Filosoof van Haagem”.

“Ouders, familie, vrienden en kennissen zijn van harte uitgenodigd want ook hun kennis over Haagem zal op proef worden gesteld. Zij zullen immers paraat moeten staan om hun kandidaatje op het goede spoor te zetten. Wij trachten voor sommige vragen een wisselwerking op te zetten tussen de deelnemers en het publiek”, aldus de feestcommissie die de verkiezing organiseert.

Er wordt ook dit jaar voor een aantrekkelijke prijzentafel gezorgd. Het nieuw verkozen Petatje wordt gedurende één jaar de mascotte van de feestcommissie en van Haagem. Met kermis, op zondag 6 september, zal Petatje een vooraanstaande rol spelen in de rondgang doorheen ons Filosofendorp en de Gouden Petattenworp.

Meer informatie: 052 21 46 43.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie