Zoek

Automatisering kerkklok levert eerste prijs op

automatiserenkerkklok.jpg

Dendermonde/Gent – Leerlingen van het VTI Dendermonde automatiseerden in het kader van hun ‘geïntegreerde proef’ (GiP) de kerkklok van het Begijnhof en kaapte daarmee op de beurs ‘TechnoLogica 2009’ de eerste prijs weg.

“Op TechnoLogica namen 25 scholen deel met in totaal 54 GiP’s. Elke school kreeg de kans één of meerdere geïntegreerde proeven tentoon te stellen. De globale doelstelling van het initiatief is het technisch en beroepsonderwijs positief onder de aandacht te brengen. De meerwaarde voor de deelnemende jongeren, leraren, scholen en bedrijven is kennis te maken met elkaar”, aldus directeur Guido Van Lysebettens.

“Met de automatisatie van de begijnhofklok kaapte het VTI Dendermonde opnieuw de eerste prijs weg. Terecht want het is ook een bijzonder mooi werk. Het klokje van de Begijnhofkerk kon tot vandaag alleen met de hand geluid worden. Door de automatisering kan de klok nu accuraat luiden op de ingestelde uren en, bij religieuze diensten, kan de klok van op afstand bediend worden om het passende klokgelui te luiden.

Je kan de klok zelf gaan bekijken tijdens de opendeurdag van het VTI Dendermonde, Em. Van Winckellaan 6 op pinkstermaandag 1 juni.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie