Zoek

Parkeerticket betalen via sms

Dendermonde – De gemeenteraad keurde het bestek goed om betalingen via de gsm voor parkeren ook in onze stad in te voeren.

Het systeem heeft volgens schepen Bart Van Malderen talrijke voordelen: “Het laat toe om per geparkeerde minuut te betalen, je hoeft je nooit zorgen te maken om wisselgeld op zak te hebben en je hoeft niet naar de automaat te lopen om geld bij te steken. De kans op betwistingen bij slecht leesbare tickets verkleint doordat de politie in real time de parkeergegevens kan opvragen. Kortom: niets dan voordelen. Navraag in andere steden heeft geleerd dat vrij snel na het invoeren van dit systeem, ruim 40% er gebruik van maakt.”

Het algemene parkeerreglement en de bestaande basistarieven blijven alvast ongewijzigd. De huidige betaalautomaten zullen blijven werken voor wie geen gebruik wenst te maken van het systeem via gsm.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie