Zoek

Met de fiets of te voet naar school

Dendermonde – Het stadsbestuur ontvangt van de Vlaamse overheid liefst 48.926 euro om ‘leerlingen uit het basisonderwijs zoveel mogelijk met de fiets en te voet naar school te laten gaan”. In overleg met alle scholen werd door de stad een dossier uitgeschreven en ingediend.

In dit plan werd onder meer opgenomen dat de scholen zullen worden begeleid om een schoolvervoerplan op te maken. Er zal ook worden samengewerkt met de politie voor fietsgraveringen en fietscontroles. Verder zullen ook een mobiel verkeersparkoers, een dode hoekkoffer en een fietskoffer aangekocht worden.

“Veilig verkeer begint al op de schoolbanken. Zeker de fietsende scholieren zijn extra kwetsbaar en moeten we dus optimaal begeleiden in ons druk verkeer. Ik ben dan ook blij dat beide ministers ons hiervoor een budget vrij maken, wij zullen het in Dendermonde alvast goed gebruiken”, laat schepen van mobiliteit Bart Van Malderen weten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie