Search

De edelsmeedkunst is springlevend

Dendermonde – Enkele jaren geleden werd in het Vleeshuismuseum een historische tentoonstelling georganiseerd met Dendermonds edelsmeedwerk van de 17de tot de 20ste eeuw.

De bezoekers konden er kennis maken met de intrinsieke kwaliteiten en het vakmanschap van een reeks lokale edelsmeden, die al te vaak tussen de plooien van de nationale geschiedschrijving vallen. Toen reeds bleek duidelijk dat de edelsmeedkunst niet dood was en dat de voorbije jaren steeds meer kunstenaars de waarde van dit kunstambacht opnieuw hebben leren waarderen.

Nadat enkele jaren geleden André Lenssens met zijn werk naar buiten kwam op een huldetentoonstelling in het Vleeshuis groeide de idee om het werk van alle nog producerende Dendermondse edelsmeden eens samen te brengen in een tentoonstelling. Dit jaar is het zover. Zes van de zeven actieve Dendermondse edelsmeden waren bereid aan dit initiatief hun volle medewerking te verlenen. Het gaat om Denise Hallez (Sint-Amands), Maurits Verbeeck (Grembergen), André Lenssens (Dendermonde), Philip De Brabander (Dendermonde), Mia Meskens (Dendermonde) en Frans Roggeman (Dendermonde).

In het Zwijvekemuseum krijgen ze de gelegenheid in een ruim en aangepast kader hun werk tentoon te stellen. Bij de tentoonstelling horen ook mooie kunstfoto’s van de hand van Paul Podevyn. De mooi geïllustreerde brochure (48 blz., 50 afbeeldingen) kost ter plaatse 4 euro.

Praktische informatie
Waar? Zwijvekemuseum, Nijverheidsstraat 1 in Dendermonde
Wanneer? 15 augustus tot 25 oktober
Openingsuren? maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur; op zondag van 14 tot 18 uur. De toegang is gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie