Zoek

Politiecommissaris hekelt alcoholmisbruik

Dendermonde – Politiecommissaris Francis Van Hove van de Dendermondse Lokale politie hekelt het rijden onder invloed van alcohol. “Alcohol! Alcohol! Alcohol! 3 x alcohol! Ik meen te mogen stellen dat verdere commentaar op de feiten¬†overbodig is”, reageert de politiecommissaris na een weekend vol ongevallen, waarbij alcohol een grote rol heeft gespeeld. Tijd dus om nog eens de alarmbel te luiden.
De feiten:
1) In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een dronken bestuurder in de gracht. Hij had maar liefst 4,4 promille in het bloed, daar waar maar 0,5 promille wettelijk is toegelaten..
In diezelfde nacht reed een dronken bestuurster tegen een geparkeerd voertuig. Zij had 2,8 promille in het bloed.

2) In de nacht van zaterdag op zondag werden tijdens een controle 67 ademtesten afgenomen. Liefst 10 bestuurders (of 15 %) reden onder invloed van alcohol. 5 bestuurders kwamen uit tussen 0,5 en 0,8 promille. Hun rijbewijs werd gedurende 3 uren ingehouden. 5 bestuurders hadden meer dan 0,8 promille in het bloed. Twee daarvan maar liefst 2,3 en 2,4 promille. Het rijbewijs van deze bestuurders werd door het parket onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Van de 3 andere bestuurders werd het rijbewijs gedurende 6 uren ingehouden.
7 van de 10 bestuurders waren ouder dan 35 jaar.
1 bestuurder werd betrapt op het sturen onder invloed van verdovende middelen. Ook van deze bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

3) Uit de ongevallenanalyse van de eerste 6 maanden van 2009 bleek dat er bij 1 op de 10 letselongevallen alcohol in het spel was.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie