Zoek

Containers met asbest verzegeld in Schoonaarde

Schoonaarde – Na een klacht bij de lokale politie voerde de overheid een controle uit bij het bedrijf Libreco in Schoonaarde. “Op het terrein bevonden zich onder meer zeven gesloten zeecontainers alsook één open container. De inhoud hiervan werd gecontroleerd. Daaruit bleek dat de containers asbestafval bevatten, verpakt in daartoe bestemde dubbelwandige zakken. Na deze controle besloot de geneesheer-arbeidsinspecteur dat het afval op dit ogenblik geen gevaar vormt voor de werknemers van het bedrijf en evenmin voor de omwonenden”, laat burgemeester Piet Buyse in een persmededeling weten.

De containers werden na de controle gesloten en verzegeld in afwachting van hun verwijdering. Piet Buyse: “Het bedrijf beschikt niet over de vereiste milieuvergunning voor de opslag van deze afvalstoffen. Er werd een proces-verbaal opgesteld, dat overgemaakt wordt aan het parket.”

Het bedrijf krijgt nu “één week de tijd om schriftelijk mee te delen hoe en wanneer de containers op een legale wijze van het terrein te Schoonaarde zullen verwijderd worden.” De containers moeten tenlaatste op 18 september verwijderd zijn.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie