Raad van State geeft stad gelijk

Dendermonde – Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) ‘Hoogveld I’, dat de stad Dendermonde in 2006 goedkeurde, werd in 2007 door de Raad van State geschorste begin 2007. De reden was dat de Raad een concretere invulling wou wat betreft de oppervlakte dat bedrijven mogen innemen en wat de maximale bouwhoogte is. De stad Dendermonde legde zich niet neer bij deze beslissing en stelde zich partij, eerder dan een nieuw RUP op te stellen. De stad argumenteerde dat een RUP flexibiliteit moet toelaten.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Van Malderen laat vandaag weten dat de stad gelijk krijgt van de Raad van State: “Dit is een zeer belangrijke uitspraak. De Raad van State bevestigt onze visie over de flexibiliteit in RUP’s. DDS zal dit lokaal bedrijventerrein verder ontwikkelen. Dit zal de werkgelegenheid en de economie van onze stad alleen maar ten goede kan komen”, klinkt het in een mededeling. “Een RUP geeft een ruime structuur aan voor de toekomst. Zoiets moet flexibel in te vullen zijn. Indien dit RUP zou vernietigd zijn geweest, zou dit een zeer belangrijk precedent vormen voor andere dossiers.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord