Zoek

Heroptreden The Next Generation

Dendermonde – The Next Generation herrijst vanavond om negen uur in het nieuwe Jazzcafé De Sax. Het optreden luidt een comeback in die moet uitmonden in een nieuwe CD volgend jaar.

De groep ontstond in 1991 vanuit de ‘volgende generatie’ Heuvincken, broers Joachim en Samuel en neven Frederik (intussen A Brand) en Yves. Alle originele groepsleden zijn zonen van de oprichters van de Honky Tonk Jazzclub en ‘Jeggpap New Orleans Jazzband’ en het wereldberoemde Dendermondse Jazz Festival. De band was zeer actief tot 2001, zowel in binnen als buitenland. Hoogtepunten uit hun eerste carrière waren het optreden op het Belgian Rhythm & Blues Festival in Peer, en de opnames van een full-CD en minitournee in New Orleans, Louisiana.

The Next Generation

In 2001 wordt The Next Generation op non-actief gezet wegens verschillende nevenactiviteiten van de muzikanten. Jaarlijks speelt de groep echter in wisselende bezetting een charity-concert in de Brusselse Marollen. Daar werd dit jaar beslist om de groep nieuw leven in te blazen. Voorjaar 2010 plant de band een nieuwe CD-release. De groove terug opnemen doet de groep In thuisstad Dendermonde. Op 25/9 is er een eerste concert in het gloednieuwe Jazzcafe De Sax (21 uur, Kerkstraat, Dendermonde).

Nieuwe Bezetting:

  • Joachim Heuvinck (guitar, Backing Vocals)
  • Sam Heuvinck (Bass, Backing Vocals)
  • Bob Segers (accordeon, piano & organ, Backing Vocals)
  • Joris Preckler (sax, Backing Vocals)
  • Jan De Meyere (Drums)
  • Michael Bontinck (percussion)
  • Sylvia De Ryck (Lead Vocals)
Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie