Search

Keurioso viert 20 jarig bestaan met concert

keurioso1.jpg
Dendermonde – Op zaterdag 3 oktober viert Keurioso, het jeugdkoor van de Sint-Jozefsparochie, zijn 20-jarig bestaan met een jubileumconcert. Samen met Griet De Geyter (sopraan), Tim de Knop (pianist) en het gemengd koor van dezelfde parochie Viva Voce brengen Keurioso een lichtverteerbaar programma met liederen van o.a. Bart Peeters en Paul De Leeuw, maar ook met musicalmuziek van ondermeer George Gershwin en Leonard Bernstein. Aangezien de meeste medewerkers aan dit programma hun thuisbasis op ‘Het Keur’ hebben, kreeg de affiche de stempel ‘goedgeKEURd’.

keurioso2.jpg keurioso3.jpg keurioso4.jpg Op vraag van de parochiale overheid kreeg Mita Michiels in 1989 de opdracht een jeugdkoor op te richten voor de Sint-Jozefsparochie. Onder haar leiding groeide Keurioso al snel uit tot een vaste waarde bij feestelijke parochiale vieringen in de wijk het Keur, zoals de keurfeesten, Eerste Communie- en vormselvieringen en kerstdag. Het koor, dat aanvankelijk een twaalftal leden telde, bestond uit 8- tot 18-jarige jongens en meisjes, vooral uit de wijk het Keur en uit Grembergen. Keurioso realiseert sinds 1995 jaarlijks een schitterend herfstconcert in aansluiting op het traditionele koorweekend bij de aanvang van het werkjaar.

In januari 1999 nam Griet De Geyter de leiding van het koor over. Zij combineerde haar muziekstudies met het dirigeren van Keurioso. Ze behaalde de diploma’s meester in de muziek – opties zang en blokfluit aan het Lemmensinstituut te Leuven. Nadien studeerde ze aan De Nieuwe Opera Academie te Den Haag en Amsterdam bij Barbara Pearson en Peter Nilsson. Op 3 oktober is zij soliste in het Jubileumconcert.

Sinds september 2007 wordt het koor geleid door het trio Bart Decoster, Liesbeth Moens en Katrien Van Den Bossche. Met een kerstconcert en twee gesmaakte najaarsconcerten, o.a. met film en musical als thema, zetten zij de koortraditie voort.

Viva Voce werd in 1971 opgericht als het Sint-Jozefskoor van de gelijknamige parochie in de Dendermondse wijk Het Keur. Onder leiding van zijn opeenvolgende dirigenten – Mark Goossens (tot 1995), Bert De Jonghe (tot 1999) en Jos Moens – groeide het stilaan uit tot een concertkoor, dat heel wat indrukwekkende uitvoeringen op zijn palmares heeft staan, onder meer samen met de Niederdeutsche Kantorei van de Duitse partnerstad Nienburg.

In 2007 promoveerde het koor tijdens de provinciale koortoernooien naar eerste afdeling.

In april 2008 werd tweemaal samengewerkt met het koor Cantamabile uit Hamme in een barokconcert en een kerstconcert.

Beide koren, de soliste en de pianist stemden hun programma mooi op elkaar af om, deels samen, deels afzonderlijk, een aangenaam concert uit te bouwen.

Meer informatie: 052 22 31 14 of www.keurioso.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie