Search

Basisschool zoekt dringend 200 bloedgevers

Grembergen – De vrije basisschool van Grembergen verleent zijn medewerking aan de actie “Bloed Geven Doet Leven” van het Rode Kruis Vlaanderen. Directeur Luk De Mey: “Onze medewerking bestaat erin dat wij een uitdaging aangaan. Samen met scholen uit Oudenaarde, Aaigem en Gent werd onze school hiervoor uitgekozen. Concreet betekent dit dat op dinsdag 29 september alle kinderen, leerkrachten, directie, onderhoudspersoneel enzovoort met rode kledij naar school moet komen. Ook op dinsdag zullen we met z’n allen een lied moeten aanleren en kunnen zingen. We moeten tegen diezelfde dinsdag 200 namen hebben van mensen die bloed willen geven in de toekomst.”

In de namiddag krijgt de school het bezoek van een Bekende Vlaming die komt kijken of de school in deze uitdaging is geslaagd.

“Ik ben ervan overtuigd dat het een hele klus wordt. Drie aartsmoeilijke opdrachten. Maar wie ons kent, weet wel beter. Leerkrachten en directie engageren zich om in totaal rode kledij naar de school te komen. We willen ook via de pers de oproep doen aan alle mensen van Grembergen en Dendermonde om bloed te geven in de toekomst.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie