Search

Maakt u de lekkerste paardenworsten?

Dendermonde – Ze zullen het in Lokeren niet graag horen, maar in Dendermonde kent men wat van paardenworsten klaarmaken! Het bewijs wordt op zaterdag 14 november in de keukens van het Koninklijk Technisch Atheneum geleverd. Aanleiding is De Week van de Smaak. “Onmiddellijk na onze geslaagde proeverij rond kopvlees in november vorig jaar, besloten we voor dit jaar de ‘Dendermondse paardenworsten’ aan bod te laten komen”, aldus de initiatiefnemers. “Het ligt in onze bedoeling deze lekkere bereiding meer nationale uitstraling te geven”.

“Het geheim van Dendermondse paardenworsten zit niet alleen in de gebruikte ingrediënten maar ook in de bereiding en daar is het de stedelijke musea om te doen. We hebben reeds een aantal handgeschreven kookschriften – omdat in kookboeken nauwelijks sprake van paardenvlees – kunnen inkijken, waarvan de recepten verrassend genoeg sterk op elkaar gelijken. Toch willen we verder op zoek gaan naar de lekkerste bereiding van Dendermondse paardenworsten”, aldus de Aimé Stroobants, Conservator-archivaris.

Op zaterdag 14 november vindt een heuse kookwedstrijd plaats om het lekkerste recept te ontdekken en meteen te belonen! Aimé Stroobants: “Iedereen die zich vooraf inschrijft, kan ter plaatse in de keukens van het Koninklijk Technisch Atheneum aan de Begijnhoflaan 1 zijn versie van onze paardenworsten komen klaarmaken. De wedstrijd staat open voor iedereen: particulieren, restaurants, frituuruitbaters enzovoort. Kom ons overtuigen van uw kookkunst. De wedstrijd gaat van start om 11 uur. Aansluitend zal een vakbekwame jury de gerechten beoordelen. Burgemeester Piet Buyse maakt om 14 uur de winnaar bekend.”

Het winnende recept zal later op diverse manieren gepromoot worden als een typisch, lokaal product. Inschrijven moet voor 30 oktober.

Meer informatie: Stedelijke Musea, Nijverheidsstraat 1. 052 21 30 18 of musea@dendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie