Search

Topweekend voor Dendermondse Rugbyclub

Dendermonde – De Dendermondse Rugbyclub beleefde afgelopen weekend nog eens een echt topweekend. De drie herenteams, de dames, de juniors en de kadetten overklasten hun tegenstanders, en alle volwassenenteams voeren hun rangschikking aan. De Dendermondse kadetten beten zaterdag reeds de spits af met een spetterende 0-69 in Brugge. De jongens van trainer Vande Putte scoorden nu reeds 240 punten in 4 wedstrijden en mogen zich daarmee topscorer noemen van alle jeugdreeksen in België. De juniors stonden dan weer voor een aartsmoeilijke opdracht met een verplaatsing naar het sterke Luxemburg. In een onwaarschijnlijk slot van de wedstrijd (het stond met nog twee minuten te gaan nog steeds 0-0), leek Luxemburg het te gaan halen na een geslaagde penaltykick (3-0), maar Dendermonde kon met een laatste krachtsinspanning in de allerlaatste matchseconden toch nog een try scoren en converteren (3-7). “Een huzarenstukje, want in Luxemburg gaan er niet al te veel winnen.”, vertelt Kris Van Damme van de Dendermondse Rugbyclub.

Alle seniorenteams op kop

Ook de Dendermondse Gazellen wisten dit weekend hun wedstrijd te winnen. Met een droge 48-5, werd Antwerp wandelen gestuurd. De dames voeren het klassement in eerste nationale aan, al hebben ze wel een wedstrijd meer gespeeld als kampioen Mons en als Leuven. Zondag kwam ook de drie herenteams in actie.  Brigandze Dendermonde 3 boekte in derde regionale zijn derde zege op vier wedstrijden en voert nu het klassement in derde regionale aan. “Dit is een opmerkelijke prestatie”, weet Van Damme. “Vele spelers van dit team speelden nooit eerder rugby”. Ook Evenzo Dendermonde 2 schitterde dit weekend. Na een onwaarschijnlijke 99-0 tegen een zeer zwak RC Nijlen, voeren zij ook ongeslagen de rangschikking aan. Tot slot had ook het fanionteam zondag weinig moeilijkheden tegen een nochtans goed georganiseerd Kibubu. Door de nederlaag van BUC tegen Anderlecht, staat de Dendermondse Rugbyclub ook daar alleen aan de leiding.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie