Search

Leerlingen van HEMACO ruilen lege inktpatronen voor schoolmateriaal

Dendermonde – “Lege inktpatronen, waar blijf ik ermee?” Voor de leerlingen van de vrije lagere school van het Heilige-Maagdcollege ligt het antwoord voor de hand. “We zamelen ze in en verkopen ze aan Recyca,” zo luidt het. “Met de opbrengst kopen we allerhande didactisch materiaal en knutselbenodigdheden. Bovendien leveren we als school nog een positieve bijdrage aan het milieu.” Het inzamelen van lege inktpatronen van printers en kopieermachines is niet nieuw. De school startte er al enkele jaren geleden mee en de inzamelactie heeft inmiddels een vaste plaats verworven in de reeks van schoolactiviteiten. “De ouders weten intussen dat onze school fungeert als inzamelpunt voor lege inktpatronen,” zegt directeur Marc Tackaert. “Jaarlijks doen we een zevental inzamelacties. Daarbij halen we toch zo’n 2000 lege inktcassettes op. Die stoppen we in kartonnen dozen die ons door de koper ter beschikking worden gesteld. De opbrengst – vorig jaar ongeveer 690 euro – komt goed van pas. Zo hebben we er vorig jaar allerhande didactisch materiaal en planten mee gekocht. Bovendien biedt de inzamelactie een perfect aanknopingspunt voor onze lessen over recycleren en sorteren van afval”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie