Search

Dendermondse Rugbyclub blijft op titelkoers

Dendermonde – De Dendermondse Rugbyclub blijft op koers om, na de administratieve degradatie, via de voordeur een snelle return naar de hoogste afdeling af te dwingen. Met het tweede team van Bosvoorde kreeg Dendermonde in tweede nationale, zondag een ogenschijnlijk ongevaarlijke klant op bezoek. De Brusselaars staan op een gedeelde laatste plaats in de rangschikking van 2de nationale en konden dit seizoen slechts 1 keer winnen. Omdat Bosvoorde 1 (leider in 1ste) een makkelijke verplaatsing had naar het puntenloze Coq Mosan, kwamen de geroutineerde blauw-witten met een pittige opstelling voor de dag en dat hadden ze in Dendermonde geweten. Groen-geel nam nog wel de leiding met een magistrale drop-kick vanop 55 meter van trainer-speler Peter Duchau, maar kleine verdedigende fouten leverden ook Bosvoorde menige kansen op. Over 3-3 ging het dan naar 6-3 en 6-6, en tegen het half uur aan nam Bosvoorde zelfs de leiding met 6-9. Dendermonde kon uiteindelijk de rust ingaan met een 9-14 voorsprong. De tweede helft speelde zich dan weer integraal op de Bosvoordse helft af, maar DRC kwam via Opsomer slechts 1 maal tot scoren (9-19). In de slotminuten keurde scheidsrechter Elslander nog onbegrijpelijk een try van diezelfde Oliver Opsomer af.
Dendermonde blijft dus ongeslagen aan de leiding in 2de nationale en maakt zich stilaan op voor de topwedstrijd bij het gevaarlijke BUC (Sint-Joost) op 22 november. Twee weken later volgt dan de bekerthriller thuis tegen de finalist van vorig jaar, RC Frameries.

Gazellen verliezen eervol
De Dendermondse Rygbydames namen het dit weekend op tegen leider Leuven. Het jonge Dendermondse Gazellenteam bracht het er eervol vanaf met een 0-12 nederlaag. Leuven blijft, samen met Mons, aan de leiding, maar de Gazellen mogen blijven hopen op brons, wat voor dit superjonge team al een prestatie op zich is.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie