Search

Van Dendermondse vlaai tot Turkse lokum

turkselokum.jpg

Dendermonde – De Week van de Smaak verovert van 12 tot 22 november opnieuw Vlaanderen en Brussel met tal van culinaire activiteiten. Turkije is dit jaar het gastland.

In Dendermonde wordt op zaterdag 14 november van 14 tot 18 uur een culinair evenement georganiseerd in de nieuwe gebouwen van het Koninklijk Technisch Atheneum aan de Begijnhoflaan. Iedereen kan komen proeven van het heerlijke Turkse en Vlaamse dessertenbuffet met een kopje Turkse koffie of thee.

Verder kan je deelnemen aan een workshop Turks koken, een initiatie Turkse en Oosterse dansen of je handen laten beschilderen met henna. Om 14 uur maakt burgemeester Piet Buyse de winnaar bekend van de wedstrijd ‘nieuw steekgerecht met paardenworsten’, dat nadien op de menukaarten van enkele Dendermondse restaurants zal verschijnen.

Ook voor de kinderen is er een van alles te beleven. Het theatergezelschap Tijl & Spiegel brengt een familievoorstelling over de Turkse figuur Nashreddin. ‘Achterstevoren toch de juiste kant op’is het motto van Nashreddin, de wijze dorpsheld én de gekke dorpsidioot uit het oosten. In het kinderhoekje kunnen kinderen luisteren naar Turkse verhalen, zelf boeken lezen, spelletjes spelen enzovoort.

De studenten van het CVO Leerstad bereiden verschillende Turkse gerechten, die aangeboden worden als proevertjes aan het publiek. Als afsluiter van de namiddag brengen de Draaiende Derwisjen een bijzonder Islamitisch ritueel. Een dans waarbij mannen onder muzikale begeleiding rond hun as draaien en op die manier in een speciale trance geraken. Voor de kinderen komt Hodja op bezoek. Een Turkse figuur die kinderen allerlei mopjes vertelt met daarin een beetje levenswijsheid, maar hij deelt ook snoepjes en speelgoed uit!

Deze namiddag is gratis toegankelijk voor jong en oud.

Meer informatie: www.ccbelgica.be/projecten

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie