Search

Griet en Katrien brengen liederen van Haydn

katrienvercauter.jpg

Dendermonde – Componist Joseph Haydn speelde een baanbrekende rol op het vlak van de ontwikkeling van de klassieke muziekstijlen en -vormen. Griet De Geyter (sopraan) en Katrien Vercauter (piano), beiden uit Dendermonde én grote fans van Haydn, bouwden een programma rond de liederen van Joseph Haydn.

Katrien Vercauter (foto) was zeven jaar toen ze haar eerste muziekles kreeg. Aan de stedelijke muziekacademie van Dendermonde volgde ze les bij onder meer Dirk Vermeir en An Witzoreck. In 1997 werd ze student aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en kreeg ze les van André De Groote en Jan Michiels. Sinds 2002 mag ze zich ‘meester in de muziek’ noemen. Griet De Geyter behaalde het diploma ‘meester in de muziek’ aan het Lemmensinstituut in Leuven. Met haar ‘makkelijke sopraanstem’ voelt Griet zich thuis in vele stijlen en genres, van renaissance tot hedendaagse muziek, van opera en operette tot oratorium en lied.

Op vrijdag 20 november om 20 uur brengen Griet en Katrien een uitzonderlijk concert in de Sint-Egidiuskerk aan de Brusselsestraat in Dendermonde. Het concert is een initiatief van het Davidsfonds Dendermonde. Kaarten kosten in voorverkoop slechts 6 euro. Aan de kassa betaalt u 8 euro.

Meer informatie en tickets: 052 21 48 51 of dendermonde.davidsfonds@gmail.com

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

2 reacties

  1. Hoe of waar kan ik Griet en Katrien schriftelijk bereiken?
    Ik zoek hun adres om einde november 2010 contact te kunnen opnemen.
    Bedankt en groetjes
    Walter.

Geef een reactie