Search

Atheneum Dendermonde viert dubbel toneeljubileum

tongo_deeetkamer.jpg
Dendermonde – Tongo, de toneelgroep van het Dendermonds Koninklijk Atheneum, viert twee keer feest dit jaar. Enerzijds wordt binnen de muren van de school al 25 jaar toneel gespeeld. Anderzijds bestaat het gezelschap Tongo (Toneel Go!) vijf jaar.

Tongo brengt de productie ‘De Eetkamer’ van AR Gurney op vrijdag 20 en zaterdag 21 november en vrijdag 27 november in de feestzaal van het KA Dendermonde. “Die derde voorstelling is er gekomen omdat, door de opstelling van het decor, minder mensen in de zaal kunnen plaatsnemen”, licht directeur-regisseur Nick Van kerckhoven toe.

“Voor deze jubileumeditie gingen we op zoek in het rijke toneelverleden van onze school. De keuze viel op “De Eetkamer”, een stuk dat ook in 1991 gespeeld werd” zegt Nick Van kerckhoven. “In 18 verschillende scènes wordt de kijker geconfronteerd met de meest uiteenlopende situaties. Wat ook leuk is, is dat de acteurs verschillende rollen voor hun rekening moeten nemen, en dat ze ook vaak een heel andere leeftijd moeten vertolken. Jong speelt oud en oud speelt jong”.

Er staan maar liefst 16 acteurs op de planken die bijna 60 rollen voor hun rekening nemen: Ann Moens, Monique Van Muylders, Jirka Claessens, Katja Cools, Esrä Cayir, Evelien Caudron, Babette Brusselmans, Lynn Dauwe, Ken De Backer, Niels De Mayer, Tim Aga, Niels Tas, Ray Verneirt, Jens Vandergucht, Stef Van Overstraeten en Nick Van kerckhoven. De laatste staat ook in voor de regie.

De opbrengst wordt toevertrouwd aan projecten binnen het Dendermondse GO! die de leerlingen ten goede komen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie