Actievoerders willen dat gevangenis blijft

acv_actiegevangenis2.jpg

acv_actiegevangenis1.jpg

Erna Van Dyck, voorzitter stedelijk ACW Dendermonde, en Luc Neyrinck, verantwoordelijke openbare diensten, winden er geen doekjes om: de gevangenis moet in Dendermonde blijven.

Dendermonde – ACV en ACW Dendermonde voerden deze voormiddag aan de poort van de gevangenis actie om een “dringende bouwaanvraag voor een nieuwe gevangenis” af te dwingen. De belangrijkste eis van de actievoerders is het behoud van de gevangenis in Dendermonde. “Onze stad moet immers de hoofdplaats van het gerechtelijk arrondissement blijven, en daar hoort een gevangenis bij”, aldus het ACV en ACW Dendermonde.

De organisatie legt de nadruk op het mogelijk verlies van jobs in de regio als de gevangenis verhuist. “Op dit ogenblik zijn 120 mensen aan de slag in de gevangenis. Als er een nieuwe gevangenis komt, dan verdriedubbelt dit aantal”, zei Luc Neyrinck, ACV-verantwoordelijke openbare diensten. Wat in deze tijden van economische crisis volgens Neyrinck geen slechte zaak is.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie