Zoek

Actievoerders willen dat gevangenis blijft

acv_actiegevangenis2.jpg

acv_actiegevangenis1.jpg

Erna Van Dyck, voorzitter stedelijk ACW Dendermonde, en Luc Neyrinck, verantwoordelijke openbare diensten, winden er geen doekjes om: de gevangenis moet in Dendermonde blijven.

Dendermonde – ACV en ACW Dendermonde voerden deze voormiddag aan de poort van de gevangenis actie om een “dringende bouwaanvraag voor een nieuwe gevangenis” af te dwingen. De belangrijkste eis van de actievoerders is het behoud van de gevangenis in Dendermonde. “Onze stad moet immers de hoofdplaats van het gerechtelijk arrondissement blijven, en daar hoort een gevangenis bij”, aldus het ACV en ACW Dendermonde.

De organisatie legt de nadruk op het mogelijk verlies van jobs in de regio als de gevangenis verhuist. “Op dit ogenblik zijn 120 mensen aan de slag in de gevangenis. Als er een nieuwe gevangenis komt, dan verdriedubbelt dit aantal”, zei Luc Neyrinck, ACV-verantwoordelijke openbare diensten. Wat in deze tijden van economische crisis volgens Neyrinck geen slechte zaak is.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie