Scholieren solidair met straatkinderen

lesmarathon.jpg

Dendermonde – De leerlingen van het tweede jaar van de Middenschool Zwijveke hebben net een lesmarathon van 25 uur achter de rug. Ze bleven van vrijdagochtend 20 november tot nu op school ten voordele van de straatkinderen in Mumbai, India.

“Een school moet in deze 21e eeuw niet alleen kennis overdragen”, aldus Jan Ruijgers, directeur van Middenschool Zwijveke. “Maar ook attitudes aanleren. In deze naar egoïsme en egocentrisme neigende maatschappij is het belangrijk dat onze leerlingen solidair leren zijn met de minderbedeelden op de planeet.”

De afgelopen lesmarathon kaderde in de Solidariteitsactie 2009-2010 van Wereldkids. De leerlingen lieten zich per lesuur sponsoren, de leerkrachten hielden vrijdagnamiddag het Wereldkidscafé open en de school bood deze ochtend het Wereldkidsontbijt aan. De volledige opbrengst gaat naar de Salaam Baalak Stichting die er schoolbenodigdheden voor de straat- en zwerfkinderen in Mumbai mee aan zal kopen.

Meer informatie: www.zwijveke.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord