Search

Bart Van Malderen voorzitter IST

Dendermonde – Bart Van Malderen, Vlaams Volksvertegenwoordiger en sp.a-schepen in Dendermonde, wordt de nieuwe voorzitter raad van bestuur Instituut Samenleving en Technologie (IST). Hij werd tijdens de vergadering van woensdag 25 november door de raad van bestuur van het IST verkozen.

Het IST is een onafhankelijke en autonome organisatie verbonden aan het Vlaams Parlement. Ze onderzoekt voor het Parlement de maatschappelijke aspecten van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen. Dat gebeurt door studie en analyse, maar ook door het brede publiek de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan het maatschappelijk debat over wetenschap en technologie. Op basis van deze activiteiten informeert het IST verschillende doelgroepen en verleent het advies aan het Vlaams Parlement. Zo wil het IST de kwaliteit van het maatschappelijk debat verhogen en het besluitvormingsproces beter onderbouwen. (bron: Belga)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van