Jong VLD vindt stadsbestuur incompetent

Dendermonde – Jong VLD Dendermonde verwacht dat het stadsbestuur zich verantwoord gedraagt in het dossier van de gevangenisdossier. “Zowel burgemeester Piet Buyse (CD&V) als Bart Van Malderen (sp.a) schuiven de schuld van de vernietiging van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan maar al te graag in de schoenen van anderen. Favoriete zondebokken op dit moment zijn het actiecomité Oud Klooster en Open Vld Dendermonde”, schrijft voorzitter Stijn Pluym in een persmededeling.

“Het actiecomité wordt verweten dat het niet voor rede vatbaar is en ter kwader trouw handelt. Jong VLD Dendermonde is van mening dat het actiecomité enkel haar burgerrechten gebruikte om zich te beschermen tegen onwettige besluiten door de stad Dendermonde. De Raad van State vernietigde immers het PRUP, omdat er rechtsonzekerheid was in de plannen van de stad. Jong VLD gaat er van uit dat het hoogste rechtsorgaan in ons land toch autonome en objectieve beslissingen kan nemen?”

Stijn Pluym: “Het is duidelijk dat de kiem van de schorsing in de incompetentie van het schepencollege ligt.” De Dendermondse liberalen, die benadrukken dat ook zij willen dat willen dat de gevangenis in Dendermonde blijft, pleiten er nog steeds voor dat de renovatie van de oude gevangenis en het in gebruik nemen de vroegere rijkswachtkazerne beter onderzocht wordt.

“Jong VLD Dendermonde vraagt het schepencollege haar verantwoordelijk op te nemen, niet alleen in het dossier van de gevangenis, maar in alle dossiers. Wij roepen burgemeester Buyse en de rest van de meerderheid op om als volwassenen de gevolgen van hun slechte PRUP te dragen en te stoppen met het zoeken naar zondebokken”, aldus Stijn Pluym.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

2 reacties

  1. Ongelooflijk hoe ze blijven volhouden dat ze de gevangenis ook in Dendermonde willen behouden. Heeft de Open VLD dan plannen om Hofstade te annexeren en daar de gevangenis neer te zetten? Dan kunnen ze nog altijd zeggen dat die in Dendermonde staat.

    Dus als ik het goed begrijp heeft men de hele boel laten schorsen om de wil tot onderzoek voor de renovatie van de gevangenis door te drukken? Ik denk dat ik een tijd op een andere planeet heb gezeten want ik wist niet eens dat de gemeenteraad van Dendermonde plotseling federale bevoegdheden bezat en dat dus de gemeenteraad zomaar eventjes beslissingen van de federale overheid ongedaan kan maken en hun eigen zin doen.

    Ochja, de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet zeker? Jammer, had gehoop dat jongeren iets meer verstand gingen hebben maar blijkbaar spant men hen ook graag voor de kar. Misschien mogen ze een graantje meepikken als de gronden daar verkocht worden als bouwgrond. en is dat de reden waarom ze zich graag publiekelijk belachelijk maken.

    Ik hoop van harte dat de gevangenis er komt en van mij part zetten ze die in de achtertuinen van het actiecomtié. Ben blij dat het stadsbestuur ook hun strijd opzet en weet dat ze de steun heeft van de bevolking. Ik stel voor dat we eens een referendum houden met de vraag: Vind u dat de gevangenis in Dendermonde (Oud Klooster) moet blijven en op die manier de democratie laten spelen tegen een select groepje egoïstische individuen.

  2. Weinig aan toe te voegen. Open???_VLD speelt hier de kaart van dat kleine groepje superdemocraten, wiens echte motieven nu wel voor iedereen duidelijk zijn. Zouden de modale bewoners van de Boonwijk, na de zeer grote aanpassingen van het nieuwe plan, zich deze keer door het genie GV en aanhang, laten misleiden? Ik denk het niet. Wat we zeker niet zullen vergeten is de omerta-rol die de VLD hier in gespeeld heeft. Dat zal ze meer dan zuur opbreken bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Geef een antwoord