Energiesnoeiers ook in Dendermonde aan de slag

Dendermonde – De Vlaamse overheid maakt geld vrij voor drie bijkomende voltijdse medewerkers in de lokale diensteneconomie in Dendermonde, Buggenhout, Lebbeke, Zele, Wetteren en Berlare. Deze werknemers gaan aan de slag als ‘energiesnoeiers’.

Bart Van Malderen (sp.a): “De Energiesnoeiers zijn kortgeschoolden en langdurig werkzoekenden die via de sociale economie opleiding en tewerkstelling krijgen om energiebesparende maatregelen uit te voeren. Ze kregen tot nu toe weinig kansen op de arbeidsmarkt, maar vinden in de energiebesparingniche een nieuwe zinvolle job.”

Het project vangt volgens Van Malderen drie vliegen in een klap. “Het gaat om jobs voor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt, het gaat om ingrepen die goed zijn voor het milieu en ze besparen gezinnen met een laag inkomen geld.”.

Het Energiesnoeiersbedrijf zorgt voor de nodige omkadering en begeleiding. “De drie bijkomende werknemers zullen aan de slag gaan bij de vzw Goed Wonen Denderstreek. Zij zullen ingezet worden voor energiescans en eenvoudige isolatiewerken in Dendermonde, Buggenhout, Lebbeke, Zele, Wetteren en Berlare”, aldus Bart Van Malderen.

Meer informatie: www.energiesnoeiers.net

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie