Oudegem B dicht bij herfsttitel

Oudegem – In de 1e provinciale van het damesvolleybal kon leider VC Oudegem B afgelopen weekend derde gerangschikte Lokeren verslaan met 3-1. Oudegem had het zeker niet gemakkelijk. “Dat Lokeren met ex-Oudegem trainer Luc De Bruyne, zijn vel duur zou verkopen wist iedereen lang van op voorhand”, vertelt Oudegem-coach Bert Dierick. “Twee weken geleden versloeg Lokeren immers nog eerste achtervolger Nieuwkerken met 2-3.”

In de eerste set hielden beide ploegen lang gelijke tred. In de tweede sethelft kon Oudegem met 19-15 een kleine kloof slaan. Lokeren kon echter terugkomen tot 20-20. Oudegem bleef geconcentreerd spelen en was in de eindfase net dat tikkeltje koelbloediger. Het won dan ook met 25-22.  In de 2e set hield de thuisploeg een nog hoger niveau. Oudegem speelde als een fiere leider en won oververdiend mét de vocale steun van het talrijk opgekomen publiek met 25-20. Een zelfde spelbeeld in set 3 en Oudegem leek na een 21-19 voorsprong, op weg naar een duidelijke 3-0 overwinning. Lokeren kon zich echter terug in de wedstrijd knokken en won alsnog de set met 24-26. In de 4e set bleef Lokeren aanklampen, maar kon het nooit meer een vuist maken. Oudegem speelde té geconcentreerd. Na de 25-21 setwinst was de ontlading in het Oudegemse kamp dan ook héél groot.

Komend weekend moet Oudegem naar Ertvelde/Evergem, de laatste in de stand. Na het enthousiasme en de ontlading van de overwinning tegen Lokeren, kan dit een moeilijke wedstrijd worden. Wanneer Oudegem de drie punten niet weggeeft, is het herfstkampioen. Een week later kan dan de weg naar de échte titel volledig ingezet worden. In de laatste wedstrijd van de heenronde, neemt de fiere leider het thuis op tegen dichtste concurrent Nieuwkerken.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie