Zoek

Vertraging voor project dorpskern Oudegem

Op 25 november kreeg de stad een negatieve beslissing in de bus in verband met de parking die gepland was in de Mevrouw Courtmansstraat in Oudegem. Daar zouden parkeerplaatsen komen ter compensatie van degene die zullen verdwijnen wanneer de geplande bejaardenflats op het dorpsplein worden gebouwd. Dit alles bleek uit de stand van zaken die Bart Van Malderen, sp.a-schepen bevoegd voor ruimtelijke ordening, gisteren gaf over de plannen voor de dorpskern van het filosofendorp. Hij deed dat tijdens de gemeenteraad op vraag van Kris Verberckmoes, fractieleider voor Open VLD.

Wat Van Malderen het meest verbaasde, was dat de negatieve beslissing er kwam op advies van de dienst onroerend erfgoed. De stad had nochtans net samengewerkt met die dienst om het dossier voor te bereiden. Door de negatieve beslissing is het evenwicht -parking, bejaardenflats, veiligheid- waarop het totaalplan berust verstoord en loopt het gehele project vertraging op.

Het stadsbestuur tekent beroep aan tegen de beslissing en is tegelijk ook al een nieuwe aanvraag aan het voorbereiden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie