Zoeken

Oudegem B kan, na puntenverlies tegen hekkensluiter, dit weekend herfstkampioen worden

Oudegem – In de tweede provincale van het damesvolleybal staat Oudegem B dit weekend voor misschien wel de cruciaalste wedstrijd van dit seizoen. Het ontvangt rechtstreeks titelconcurrent Nidak Nieuwkerken. Bij winst is Oudegem kampioen van de heenronde en neemt het een optie op de echte titel, want dan wordt de kloof met Nieuwkerken, wel vijf of zes punten.

Dat het geen gemakkelijke opgave zal worden staat vast. Oudegem verloor vorig weekend nog de eerste punten van dit seizoen, na een nipte 2-3 winst tegen Ertvelde-Evergem, de laatste in de stand. Trainer Bert Dierick beseft dat zijn ploeg uit een ander vaatje zal moeten tappen. “Door gebrek aan concentratie, vechtlust en gemakzucht verloren we ons eerste punt van het seizoen”, aldus Dierick. “Dat is doodjammer, maar niets aan te doen. We hebben deze week hard getraind en we zijn klaar voor de topwedstrijd tegen Nieuwkerken”. Oudegem beschikt alvast over het thuisvoordeel, waar het oppermachtig is. Bij winst zet het sowieso een stap richting titel.

Dat het vorige week niet goed was, bleek al van in de reservewedstrijd. Opvallend was wel, dat daar een set verloren werd, wanneer de basisspeelsters in de derde set moesten opdraven. De toon van gemakzucht en gebrek aan concentratie werd hier al gezet. Hoe dan ook zal Oudegem als autoritaire leider problemen krijgen met de druk en zal Dierick nog zijn handen vol hebben om iedereen van de brede kern scherp te houden. Vertrouwen is hiervoor belangrijk. Ieder individu zal nodig blijven tot het einde van het seizoen.

Wie de wedstrijd wil volgen, kan zondag terecht in sporthal Ouburg in Oudegem. Om 16u30 is er de reservenwedstrijd en om 18u00 de 6-puntenmatch voor de titelstrijd. Supporters zijn meer dan verwacht.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie