Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Julie Croket (15) wil naar Olympische spelen

juliecroket2.jpg

Sint-Gillis – Julie Croket uit Sint-Gillis-Dendermonde is een gymnastisch toptalent. Ze startte op 7-jarige leeftijd bij Gymmax, de club waar ze nog altijd ingeschreven is. Vier jaar geleden maakte ze de overstap naar de Topsportschool van Gent. Eind november behaalde ze een gouden medaille op de grondoefening op een internationaal gymtornooi in Charleroi. Bovendien werd ze ook nog tweede in de all-roundcompetitie. Daarnaast werd Julie al enkele malen Belgisch kampioen.

“Mijn grootste doel is de Olympische Spelen van 2012 in Londen halen”, vertelt Julie Croket. “Daar werken we naar toe, door deel te nemen aan het Europees kampioenschap in april en het Wereldkampioenschap in oktober.” Julie heeft een topsportstatuut en staat onder contract bij de GymnastiekFederatie Vlaanderen. Ze traint dagelijks aan de topsportschool in Gent, maar moet daarnaast ook nog algemene vakken volgen. “Ik zit in het vierde jaar Wetenschappen – Topsport en naast de 32u training per week moet ik ook nog alle algemene vakken zoals talen, wiskunde, chemie en fysica volgen.”

Julie begint haar dag met sport. Om 7u30 is al aanwezig in de sporthal, waar ze met de opwarming begint. “Na de training, moet ik om 11u in de klas zitten voor de gewone lesvakken”, licht ze toe. “Om 15u30 keer ik dan terug naar de sporthal, waar we verder trainen tot 18u30. Daarna moet ik zoals ieder ander nog huiswerk maken en lessen studeren.” Weinig vrije tijd voor andere hobby’s heeft ze dus niet. Haar leven staat volledig in het teken van turnen. “Vakantie hebben we bijna niet, tijdens de schoolvakanties lopen de trainingen gewoon door. In de zomervakantie hebben we drie weken vrij, maar dan krijgen we nog een trainingsschema mee naar huis.” Julie ziet haar ouders niet zo vaak. “Nog een geluk dat ze me elke dag kan bellen”, glimlacht haar moeder. “Ook met de feestdagen zien we Julie niet”, gaat vader Croket verder. “Dat zit ze op een buitenlandse stage als voorbereiding op het EK.

Jullie haar grootste droom is de Olympische spelen bereiken. Dit blijkt echter geen eenvoudige opgave. “Het systeem zit in gewikkeld in elkaar en is te moeilijk om uit te leggen”, vertelt ze. “Eerst en vooral moet ik me zien te kwalificeren, maar dan nog kan het zijn, dat ik niet geselecteerd ben. Het hangt er een beetje vanaf hoeveel gymnasten er van ons land mogen gaan.”
Op 1 januari wordt Julie officieel senior. Dit kan je pas worden vanaf 15 jaar. “Ja, vanaf dan moet ik ook mijn whereabouts invullen”, knikt ze. “Ik trek me dit niet aan. Je moet wel weten dat ik niets verdien aan deze sport, die tennissers anders wel”, merkt ze terecht op.

Meer info: www.gymfed.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie