Vlotte doorgang in winkelstraten is probleem

Dendermonde – Tijdens de eindejaarsperiode is het traditioneel druk in onze stad. De grote volkstoeloop zorgt er voor dat je “op de koppen” kan lopen. Dit is natuurlijk niet ideaal voor mensen in een rolstoel of ouders met kinderwagens. Schepen van mobiliteit, Bart Van Malderen (sp.a) vraagt aan de handelaars in de Dendermondse winkelstraten om er op toe te zien dat de voetpaden ruim toegankelijk blijven.
“Niet alleen de grote volkstoeloop is een probleem, maar sommige handelaars blijken hun producten en diensten soms al te enthousiast te promoten met extra reclameborden op het voetpad voor hun deur”, vertelt Van Malderen. “Ik kreeg de laatste dagen enkele telefoontjes van inwoners om dit probleem te signaleren”. Van Malderen vraagt de handelaars nu om er zelf op toe te zien dat er voldoende ruimte over blijft om een vlotte doorgang te garanderen. “De wijkinspecteurs zullen hier op toe zien en bijsturen waar nodig”, geeft Van Malderen nog mee.
Dat het probleem niet enkel bij de handelaars ligt, maar ook bij de “shoppers” zelf, blijkt uit onderstaande foto, waar het stallen van fietsen een duidelijk probleem blijkt.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord