Zingende friturist schrijft lied voor ‘t Peirt

zingendefriturist.jpg Sint-Gillis – Patrick Van de Velde, alias Floris Bakker, was pas zes jaar toen hij al op een podium stond. Hij zong ook vaak in het café van zijn ouders in Baasrode. “Ik kom uit een muzikale familie, alleen mijn zussen gingen de sportieve weg op”, glimlacht Patrick. Zingen en mensen entertainen is zijn grootste hobby. Beroepshalve is friturist. Al een vijftal maanden baat hij de frituur aan het kruispunt van de Heirbaan met de Breestraat uit.

Patrick Van de Velde is een geboren Dendermondenaar. Hij groeide op met het Ros Beiaard en schreef onlangs naar aanleiding van de komende Ros Beiaardommegang een nummer dat helemaal in het teken staat van ‘t Peirt. “Het nummer zal klaar zijn in februari, ten laatste in maart”, vertelt Patrick. “Ik heb al een brief gestuurd naar het stadsbestuur met de vraag om het nummer te mogen komen voorstellen.”

Hij hoopt met het nummer minstens even goed te scoren als met het Frietlied dat hij een aantal jaren geleden opnam. “Ik ben met het Frietlied zelfs twee keer op VTM geweest”, zegt hij. “Ik heb ook een clublied voor KV Sint Gillis geschreven en ik wil ook graag naar aanleiding van het Bloemencorso een nummer maken”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord