Tweede nederlaag voor Oudegem A; Oudegem B komt goed weg

Oudegem – In het damesvolleybal heeft Oudegem A haar tweede competitienederlaag van het seizoen geleden en dit tegen zwarte beest Gembloux. Oudegem won nog vlot de aanvangsset en nam in set twee na 10-11 overtuigend over. Gembloux vocht zich echter terug de webstrijd in. Oudegem liet vier matchballen onbenut. Uiteindelijk verloor het ook de twee volgende sets en werd het 3-2 wandelen gestuurd. Oudegem A blijft wel alleen leider in eerste Nationale B.

Ook eerste provincialer Oudegem B kende niet haar beste dag, maar kon de drie punten alsnog binnenhalen. Na een extra lange winterstop, met twee uitgestelde wedstrijden, ontving de ploeg van Bert Dierick VDK Gent C. In de eerste set, die gelijkopgaand verliep kon Oudegem het laken naar zich toe trekken en het won met 25-21. Vooral receptioneel vertoonde de thuisploeg geen goed spel. In de tweede set konden de Oudegemse dames de druk opvoeren en werd Gent met 25-7 wandelen gestuurd. Opvallend was de sterke prestatie van Michelle Lemarcq, die tijdens de winterstop omgevormd werd tot doublure op de pas. Coach Bert Dierick wou duidelijk eens testen wat het geleverde werk in de winter opgebracht had, nochtans speelde Kathy De Corte een goede eerste set.
In tegenstelling tot wat iedereen verwacht had, ging het Oudegem niet voor de wind in de derde set. “Vooral een gebrek aan concentratie speelde ons hier parten”, verduidelijkt Dierick. “Ik had de dames nochtans verwittigd, ook in de bekerwedstrijd verloren we tegen dit zelfde Gent de derde set, nadat we de eerste twee gewonnen hadden.” Gent won verdiend met 20-25 en leek gelanceerd, want ook in de 4e set zette het Oudegem de hele tijd onderdruk. Nadat Lemarcq nog geblesseerd uitviel, haalde Oudegem haar vechtersmentaliteit uit de kast en won het nog met 25-23.
Dierick beseft dat zijn ploeg geen al te beste prestatie neerzette. “Het belangrijkste is dat we de drie punten thuishouden, de manier waarop is even ondergeschikt”, vertelt hij. “Ik besef dat we tegen sterkere ploegen uit een ander vaatje zullen moeten tappen, maar ik ben er van overtuigd dat mijn speelsters dat ook zullen doen”, aldus Dierick.

Volgend weekend speelt Oudegem B in de kwartfinales van de Oost-Vlaamse beker tegen Hebo Herzele/Borsbeke. Bij een overwinning wacht Oudegem een topwedstrijd in de halve finale. Wellicht komt het dan uit tegen titelconcurrent Nidak Nieuwkerken.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord