Stil moment nu zaterdag

Sint-Gillis – Nu zaterdag zal het precies een jaar geleden zijn dat Kim De Gelder keihard toesloeg in onze stad. In kinderdagverblijf Fabeltjesland vermoordde hij twee baby’s en een kinderverzorgster. Meerdere kindjes werden zeer ernstig gekwetst en nog steeds dragen velen de emotionele, psychische én fysieke sporen van wat zich toen afspeelde. Om de tragische dag te herdenken, zijn verschillende activiteiten gepland.

Op zaterdagochtend 23 januari om 10 uur vindt een stille herdenking plaats aan de gebouwen waar alles gebeurde, in de Vijfde Januaristraat in Sint-Gillis. Er wordt een kunstwerk en een herdenkingsmonument onthuld in aanwezigheid van de burgemeester en de voorzitter van het OCMW. Zoals een jaar geleden wil dit stil moment aan de hele bevolking de gelegenheid bieden om samen als leefgemeenschap te delen in het verdriet en haar medeleven uit te drukken aan iedereen die slachtoffer was van dit drama.

’s Namiddags is er een korte, stille fietstocht door Dendermonde onder begeleiding. Deelnemers verzamelen om 13 uur op het kerkplein van Lutterzele (Spoorwegstraat, Sint-Gillis). De organisatoren vragen een witte ballon aan de fiets te hangen.

Tot slot vindt op zondag om 10 uur een herdenkingsplechtigheid plaats in de parochiekerk van Sint-Gillis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord