Brigitte is Prinses Carnaval

Dendermonde – Brigitte Cooreman is de nieuwe Prinses Carnaval van Dendermonde. Brigitte werd zaterdagnacht, in en door een overvolle sporthal in Oudegem, verkozen. Ze haalde het van Ruthger ‘Rudy’ Van Damme na een prachtige en sportieve verkiezingsshow. Samen met Brigitte zorgde hij voor de mooiste verkiezingsshow in jaren. Ook na de bekendmaking van de uitslag bleef de sfeer vredig en sportief. Het Carnaval in Dendermonde leeft weer… maar goed ook, want het zag er even niet goed uit.

Brigitte Cooreman is de tweede vrouw die ooit een gooi deed naar de prinsentitel in Dendermonde. Meteen is ze, na Hilde I , ook de tweede Prinses van Dendermonde. Het was een merkwaardige campagne voor Cooreman. Ze startte als enige kandidaat, kreeg dan een kandidaat tegen zich, die van buiten het carnaval kwam. Nadien was ze weer plots enige kandidaat, om dan uiteindelijk toch nog een kandidaat tegen te krijgen. Rutgher Van Damme, stelde zich pas drie weken geleden kandidaat, nadat het afhaken van Bart Jacobs bekend werd. Cooreman gaf echter een heel jaar het beste van zichzelf en verdiende dus de titel.

Toch gingen in Oudegem alle petjes af voor Rutgher Van Damme. De jonge twintiger slaagde er in om op drie weken tijd een prachtige show te bouwen en enkele prachtige carnavalnummertjes in elkaar te stoppen en op te voeren. Het is nu al duidelijk dat deze jongeman in één van de volgende jaren een nieuwe gooi zal doen naar de titel. De tegenstanders zijn dan alvast gewaarschuwd.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Eén reactie

  1. Een hele dikke proficiat aan Brigitte. We hebben terug een prinses en ik ben er zeker van dat ze in navolging van Hilde vorig jaar het beste van zichzelf zal geven.
    Ik ben er van overtuigd dat Brigitte het Dendermonds carnaval in gans Vlaanderen zal uitdragen op de meest positieve manier !!! Ik doe ook mijn hoed af voor Rutgher (Rudy vèr 10). Wat hij in drie weken wist klaar te spelen is schitterend ! Hij kan in de toekomst op mijn steun rekenen !

Geef een reactie