“We gaan de voering uit uw vest blazen”

Sint-Gillis – Onder de naam Rookie Rock biedt jeugdhuis Zenith een podium aan nieuwe bands die er klaar voor zijn om uit hun repetitiekot te komen. Op vrijdag 12 februari is het opnieuw zo ver. Eén van de formaties die het podium zullen bestormen, is de metalband Episode H8.

Kan je even kort de band voorstellen?
Episode H8: “De band bestaat uit vijf leden: Manu (vocals en gitaar), Gilke (gitaar), Philippe (bas), Serge (keyboards) en Tars (drums). We zijn nu zo’n tien maanden bezig en de boel begint aardig op dreef te komen. Binnen de band klikt het zeer goed, zowel op muzikaal als persoonlijk vlak en dat is zeker niet evident. Onze set telt op dit moment een achttal nummers en ondertussen schrijven we natuurlijk verder aan nieuw materiaal. We willen dit jaar zoveel mogelijk optreden, zodat we onze nummers aan een breed publiek kunnen laten horen. Eens we voldoende materiaal hebben, willen we uiteraard een full cd opnemen.”

Hoe kunnen jullie je muziek het best omschrijven?
Episode H8: “Onze muziek is te omschrijven als melodieuze death metal, maar er zitten zeker ook heavy metal invloeden en klassieke elementen in verwerkt. We proberen in onze muziek altijd een evenwicht te vinden tussen agressie en melodie en dat vanuit een technisch onderbouwde inval. De vocals zijn grunts, wat het ruwe aspect in de muziek houdt. Dat is voor ons wel belangrijk.”

Welke invloeden zitten er verwerkt in jullie stijl?
Episode H8: “Onder andere Children of Bodom, Soilwork, In Flames en Norther. Bands waarbij de melodie een belangrijke plaats inneemt in de muziek maar die tezelfdertijd ook hard kunnen uitpakken. Ieder van ons heeft een licht verschillende smaak en dat proberen we ook te verwerken in onze nummers. Dat maakt het geheel net zo gevarieerd en boeiend.”

Wat willen jullie nog kwijt over jullie optreden op 12 februari?
Episode H8: “Wees gewaarschuwd: we gaan de voering uit uw vest blazen!”

Meer informatie: www.jhzenith.be

Tekst: Michael Saelemans
Foto: Episode H8

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord