Zoek

Dag zeggen tegen de koning

Dendermonde – Donderdag bezoeken Koning Albert II en Koningin Paola onze stad. Het vorstenpaar komt om half elf op de Grote Markt aan, en zal in het stadhuis het schepencollege ontmoeten. Nadien, tussen 10:45 en 11:15, zullen ze de overige Dendermondenaren groeten. Wie dag wil zeggen aan de koning, kan dat doen van op een van de drie publiekszones: Grote Markt, Justitieplein en Franz Courtensstraat. Ook de Dendermondse reuzen, Mars Goliath en Indiaan, zullen van de partij zijn, zoals we eerder al schreven.

Let wel, die dag gelden er uiteraard enkele veiligheidsmaatregelen. Zo zal vanaf half tien de Ridderstraat en het voetgangersbrugje achter het stadhuis afgesloten zijn. De Grote Markt is vanaf dan enkel toegankelijk via de Kerkstraat of de Guldenhoofdstraat. Bovendien geldt er een parkeerverbod van 7 uur ’s ochtends tot één uur ’s middags in de volgende straten: Grote Markt, Kerkstraat (Justitieplein tot CC Belgica), Franz Courtensstraat, Justitieplein, Kazernestraat, Bogaerdstraat en Vlasmarkt. Deze straten zullen in de voormiddag ook tijdelijk afgesloten worden. Het verkeer in de ruime omgeving kan hierdoor enige hinder ondervinden.

Het stadsbestuur vraagt aan de inwoners van Dendermonde om alle huizen feestelijk te bevlaggen.

Lees woensdag in Editie ook ‘Politie paraat voor koningsbezoek’.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie