Maximum Basie in De Sax

Dendermonde – Vrijdag 26 februari geeft Maximum Basie een concert in jazzcafé De Sax aan de Kerkstraat. Maximum Basie brengt soul doordrongen van funk en blues, zweet en draaiende heupen. De band kolkt als een bergstroom en is groovy as hell.

De songs van Maximum Basie zijn vooral een soulperformance gestalte gegeven door Judith Okon, een tsunami met Nigeriaanse roots, een parel van een zangeres, a Queen in waiting.

De groove, de koorts, de beat, de twang wordt op kookpunt gebracht door Rik Vermeir (gitaar), Gunter Deleu (bass), Bart Thys (drums) en Raf Tirry (toetsen). Mattias De Craene speelt saxofoon. De band vindt waarachtigheid héél belangrijk.

Maximum Basie staat garant voor stomende concerten. Een leuke bijkomstigheid is dat het publiek, klein of groot, stééds weer op het podium wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het feest.

De inspiratie komt van overal en ook van mensen zoals Aretha Franklin, Lisa Kekaula, Erykah Badu, Paul Weller, Marvin Gaye… En James Brown, die heupwiegend toekijkt…

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie