Zeelsebaan veiliger dankzij voorlopige maatregelen

Dendermonde – Het stadsbestuur en het Vlaams Gewest willen met voorlopige maatregelen de veiligheid op de Zeelsebaan verhogen in afwachting van een definitieve aanpak.

Bart Van Malderen (sp.a), schepen van mobiliteit: “Er wordt werk gemaakt van een structurele oplossing op de Zeelsebaan met een vrijliggend fietspad. We willen echter nu al een aantal maatregelen nemen om de veiligheid van vooral zwakke weggebruikers te verhogen. Concreet zal in de zone waar de meeste ongevallen gebeuren – aan het Ros Beiaardwinkelcentrum – een snelheidsverlaging van 70 km/u naar 50 km/u doorgevoerd worden. Er zullen ook beugels geplaatst worden zodat het fietspad afgeschermd wordt van de rijweg. Waterwegen en Zeekanaal zal het fietspad op de dijk verder doortrekken zodat het fietspad langs de drukke weg kan vermeden worden”.

De herinrichting van de Zeelsebaan komt er nadat vorige zomer een jonge vrouw er het leven verloor toen ze door een auto werd aangereden. Er werden toen meer dan 27.000 handtekeningen ingezameld om een meer veilige verkeersituatie te eisen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord