Search

Ros Beiaard inspireert leerlingen VTI Dendermonde

puzzelmachine.jpg
Dendermonde – VTI Dendermonde realiseerde met een Zweedse school twee projecten die – hoe kan het ook anders – volledig in het teken staan van het Ros Beiaard.

Het eerste project is de ontwikkeling van een ‘pick and place’ machine (foto). “Dit is een soort van machine, vergelijkbaar met een robot, waarmee je voorwerpen kan verplaatsen. Aangezien het Ros Beiaard dit jaar zijn ronde maakt, werd er gekozen om puzzelstukken te maken van een foto van het Ros Beiaard en van een van de mooiste plekjes in Lysekil, de stad waar de Zweedse leerlingen school lopen”, vertelt Armand De Raedt, technisch adviseur-coördinator bij het VTI Dendermonde.

De leerlingen van het 7de Industriële Elektriciteit werken aan een geïntegreerde proef (GIP) waarmee ze het Ros Beiaard zullen laten dansen.

Armand De Raedt: “Voor een achtergrond van het stadhuis en het VTI Dendermonde zal een miniatuur van het Ros Beiaard zijn ronde doen en een dansje maken. De bedoeling is om deze opstelling zichtbaar te plaatsen voor een voorgevel van een van de schoolgebouwen van het VTI, zodanig dat voorbijgangers zelf het systeem in werking kunnen stellen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie