Nieuw boek over het rijke verleden van de stad

dendermondeinbeeld.jpg
Dendermonde – Dendermondenaar Jozef Dauwe stelt deze week zijn nieuwe boek ‘Dendermonde in Beeld, Iconografie van de stad’ voor in het stadhuis. Gastsprekers tijdens de academische zitting naar aanleiding van de presentatie van het boek zijn burgemeester Piet Buyse. Prof. Dr. Karel Velle, Algemeen Rijksarchivaris, en Pieter De Crem, minister van Landsverdediging.

Het boek is het resultaat van 40 jaar intens en gedreven opzoekwerk. Het wordt uitgegeven op slechts 400 exemplaren. “Op circa 820 pagina’s worden meer dan 1.000 kaarten, plannen en grafische documenten getoond, waarvan circa 500 in kleur”, aldus de website van de Oudheidkundige Kring Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord